Solutii de recunoastere automata a facturilor

Recent pe piata sunt disponibile multe solutii de recunoastere automata a informatiilor importante din facturile furnizorilor. Acesta este un proces consumator de timp iar partea de stock management este foarte importanta pentru activitatea magazinelor on line. Am evaluat cateva servicii digitale de digitalizare a facturilor.

CRADL AI https://www.cradl.ai/use-cases/invoice-ocr-api – are un model „antrenat” pentru facturi insa nu recunoaste liniile de produse si codurile produselor.

O solutie complexa care are multe facilitati din nomeniul AI https://www.edenai.co/technologies/. are multe integrari si detaliere apel API. din nefericire nu am reusit intr-un termen scurt sa parsam si sa extragem detalii din factura.

https://nanonets.com/ Recunoaste factura destul de bine. are multe moduri de export insa sunt destul de complicat concepute.suport pentru api

foarte activ ca si publicitate. recunastere destul de buna. model de training vizual cel putin pentru tabele. multe integrari si suport de automatizari. din evaluarea noastra clar in top 3.

https://www.graip.ai/ Nu are un model (inca) de antrenare manuala dar cel putin in testele noastre a identificat bine liniile din factura. nu are features-urile de integrare ale lui Rossum insa recunoaste foarte bine campurile cod produse (ceea ce ne intereseaza foarte mult).

Un articol pentru pasionatii de programare : https://towardsdatascience.com/fine-tuning-ocr-free-donut-model-for-invoice-recognition-46e22dc5cff1

Lasă un comentariu