Generarea rapida de aplicatii

Introducere

Chiar dacă a ta este o afacere mică, cu un singur angajat, tu, este probabil ca obiectivul tău final să fie derularea unei nave strânse – comenzile de produse sau servicii gestionate profesional, întrebările de asistență pentru clienți rezolvate la timp, mementourile de plată gestionate fără probleme și așa mai departe.

Pentru a obține acest tip de fluxuri de lucru aproape impecabile pentru afacerea dvs., va fi nevoie de setări software personalizate și, de cele mai multe ori, acestea nu vor fi software-uri pe care le puteți cumpăra de la raft. Fie va trebui să plătiți pentru un abonament la o ofertă SaaS (și asta presupunând că există una care se potrivește nevoilor dvs.), fie să solicitați un dezvoltator să construiască unul personalizat pentru dvs.

Cealaltă alternativă este să utilizați un generator low-code/fără cod pentru a crea o aplicație care se potrivește nevoilor dvs. În zilele noastre, există tot felul de oferte reduse/fără cod, cu unele notabile, inclusiv:

 • Retool – Unul dintre cei mai noti constructori low-code de acolo
 • Bubble – Excelent constructor universal
 • Tooljet – Constructor de alegere bună
 • Appsmith – O alegere bună pentru generatorul de aplicații
 • …și multe altele

Cele mai multe dintre aceste instrumente oferă, de asemenea, versiuni gratuite ale constructorilor lor, ceea ce este excelent pentru testare și învățare, dar atunci când doriți să construiți ceva serios, funcțiile limitate ale versiunilor gratuite vă vor duce doar până acum.

Dacă aveți un buget redus, dar doriți totuși un constructor cu abilități comparabile cu cele ale ofertelor premium, LowCoder (fostul OpenBlocks builder*) este o alegere foarte bună.

*Proiectul Openblocks nu este în curs de dezvoltare activă la momentul scrierii acestui articol. Echipa Lowcoder s-a gândit că este mai bine să nu lase un astfel de proiect minunat să moară, ceea ce este super minunat. Mulțumim echipei LowCoder 🫶

De ce LowCoder?

Există mai multe motive bune pentru a utiliza LowCoder peste constructori plătiți, cum ar fi Retool:

 • Versiune gratuită foarte solidă – LowCoder este un generator de aplicații open-source foarte bine construit.
 • Varietate de componente ale interfeței de utilizare – Deoarece veți construi interfețe de utilizare folosind componente, cu atât mai multe, cu atât mai bine. Și LowCoder nu dezamăgește în acest departament – peste 50 de componente sunt disponibile la momentul scrierii acestui articol.
 • Conexiuni native la o varietate de backend-uri de la Postgresql la API-uri REST, Redis și multe altele.
 • Sursă complet deschisă – Trebuie să modificați codul sursă? Sursa LowCoder este disponibilă pentru a vă juca așa cum doriți.

Goluri

În acest articol, vom instala LowCoder folosind Docker Compose pe un server Ubuntu 22.04 LTS. De asemenea, vom configura Caddy ca proxy invers cu SSL automat.

Cerințe preliminare

 • Un server Ubuntu/Debian cu cel puțin 2 GB RAM și 2 vCPU. Hetzner oferă câteva opțiuni cu adevărat accesibile. Înscrie-te aici pentru a-l obține pe al tău.
 • Un nume de domeniu/subdomeniu care este îndreptat către serverul dvs.

traducere a articolului https://dev.to/iamaestimo/self-host-a-free-retool-alternative-onubuntu-2204-lts-1c7i

daca aveti si alte resurse importante va rog sa ne spuneti

Lasă un comentariu